Adéu a Oliart

 Alberto Oliart

Avui no em queda un altra que parlar de la meva feina. Després de 7 hores de reunió del ple del Consell de la CRTVE i de la dimissió del president Alberto Oliart (per motius personals i després d’una profunda reflexió, segons la seva carta de comiat), no soc capaç d’escriure sobre altres temes.

No faré un panegíric sobre una persona que ja era advocat de l’Estat i ocupava càrrecs importants quan jo vaig néixer. Un home clau a la transició democràtica, format a Catalunya i amb molts amics catalans i una gran sensibilitat per la nostra llengua i la nostra cultura. No li ha faltat experiència política ni de gestió, tot i que no coneixia el món de la comunicació. I pel que fa a la edat, no ha de ser un problema si la salut t’acompanya, cosa que en el seu cas no sempre ha estat així. Estic convençut que Oliart va acceptar el nomenament com a president de la CRTVE com un servei a l’Estat, més aviat com un sacrifici, des de la seva tranquil·la jubilació de la que ja estava gaudint. I per tant, se li ha d’agrair el servei. El seu error potser va ser no saber calcular els riscos de ficar-se de ple en el debat polític entre els dos grans partits, pensant que el consens que va rebre quan el van nomenar podia durar tota la legislatura.  A Madrid hi ha una sensació de fi de cicle, i això està contaminant totes les institucions, fins i tot la televisió pública estatal que fins ara, crec sincerament, ha demostrat uns nivells de neutralitat i independència insòlit en els darrers anys.

Les raons d’Oliart per marxar són personals i fa mesos que ens ho havia anunciat de manera individual a alguns de nosaltres. S’ha de respectar la decisió, no pot ser d’una altra manera. Ara, la CRTVE entra en un període d’interinitat fins que es nomeni un substitut. Però el nostre president (ja expresident) pot tornar a retirar-se per segon cop a un merescut descans. La meva relació personal amb ell, al marge de discrepàncies conjunturals, ha estat exquisida i li desitjo el millor per ell i la seva família.

Feu un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Desplaça cap amunt