Cospedal fitxa Villa

 

No, no és que la nova presidenta de Castella-La Manxa hagi decidit fitxar a un jugador del Barça pel seu govern. Es tracta del periodista Nacho Villa, fins ara director d’informatius de la cadena Cope, que ara passarà a dirigir la televisió autonòmica de la comunitat governada pel PP. Villa substitueix Jordi García Candau, proper al PSOE, que a principis dels 90 va ser director general de RTVE i que sempre ha mantingut una relació molt tensa i durs enfrontaments amb el Partit Popular.

Els arguments de la presidenta Cospedal per destituir García Candau i nomenar Villa se centren en la necessitat que els informatius de la cadena “deixin de tenir un segell partidista” i “donar transparència als comptes de la emissora”.

Nacho Villa va substituir Jiménez Losantos al front del programa La Mañana de la Cope, abans de l’arribada d’Ernesto Sáez de Buruaga. És per això que costa de veure que els informatius de la televisió autonòmica de Castella-La Manxa siguin a partir d’ara un model de neutralitat i independència periodística, però mai no se sap…

Per una altra banda, el PP ha plantejat més d’una vegada la possibilitat de privatitzar les televisions autonòmiques pel cost que suposen. Tanmateix, de moment no sembla que aquesta sigui la intenció de Dolores de Cospedal, sinó que més aviat es tracta de controlar els missatges que surtin d’un mitjà informatiu públic en una comunitat on, no ho oblidem, feia molts anys que governava el PSOE.

Deixeu un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Scroll to Top