Diari de campanya (4)

El ritme de la campanya —

 La campanya avança lànguida cap a la recta final (només portem una setmana…, i sembla una eternitat!). Només alguns episodis, especialment a Catalunya, aconsegueixen animar-la. De fet, és a Catalunya on hi espai per la incertesa del resultat. Guanyarà el PSC? Quants escons perdrà? Qui serà el segon i el tercer? A la resta de l’Estat, després del debat, tot sembla decidit. Tot conspira cap a la victòria aclaparadora del PP. Els ciutadans, els mitjans de comunicació, inclosos els d’esquerra, el propi PSOE actuen ja com si tot ja estigués decidit. Només hi ha marge per l’error, o per aconseguir el titular del dia i mobilitzar algun indecís o abstencionista. Aquests dos col·lectius són els que acaben determinant el resultat final. Per aquesta raó aquests darrers dies hem vist a Duran Lleida tocant la bateria en un míting de joves, un vídeo duríssim del PSC sobre les retallades en sanitat que ha estat “retirat” (en la era d’Internet no hi ha espai per “retirar” res, el que succeeix queda a la xarxa per sempre) i un altre vídeo del PP sobre l’atur que tampoc no ens deixa indiferents. Aquí teniu els tres vídeos per què vosaltres mateixos valoreu quin pot ser l’impacte d’aquests missatges sobre el votant. I encara ens queda una setmana més…

1- Video Duran

 

2.- Vídeo PSC

 

3.- Vídeo PP

19 comentaris a “Diari de campanya (4)”

 1. Dayana García Blas

  El tres molt diferents, com és obvi, però dividits en categories ben oposades segons la meva opinió:

  1. Duran – empatia, juvenil, amb força (per afrontar una situació) i amb un somriure

  2. Rubalcaba – sincerament no entenc res! Què es això d’utilitzar la simulació de morts a les aules, als hospitals, etc. I perquè? Doncs per ja no ni tan sols per governar, si no per liderar un partir que serà a l’oposició. A més, que consti que la culpa no la té el Sr. Rubalcaba, però si el seu equip de comunicació que li he esta llençant més sorra fins convertir això en una piràmide impossible de desmuntar.

  3. Rajoy – serietat, compromís, crític, però a la vegada basat en remarcar “l’atur” perquè és el tema clau ara. El seu equip de comunicació si que ho fa molt bé, sap dir guanyar vots sense moure un dit!

  Res més a dir perquè qui te ulls veu què algunes de les coses que està fent al PSOE no són molt normals. No obstant això, vull tornar a dir que la culpa no es de Rubalcaba que és simplement un candidat al què li diuen allò que ha de fer (com tots).

 2. El meu escepticisme respecte la política actual m’impedeix poder fer suposicions sobre l’efectivitat electoral que pot tindre per als joves que un polític aparegui fent un “solo” de bateria. Crec que, senzillament, va voler mostrar les seves habilitats davant un públic escaient. També em falta conèixer el context de tot plegat, és obvi que la bateria ja estava allà, preparada, però no se sap si és fruit d’una promesa feta via Twitter o d’una demanda massiva per part dels assistents durant la preparació del míting o què sé jo…

  Sobre el vídeo de les retallades, es podria titllar d’exagerat o calumniós si no fos pel cas de Carmen Mesa, morta aquest cap de setmana degut a un aneurisme i després d’haver estat enviada a cuatre hospitals diferents. Crec que aquest cas condenarà a CiU en les properes eleccions, per més que un portaveu de Salut digui que el cas no presenta cap anomalia en el procés de tractament. Que el dia després d’haver criticat la duresa de l’spot es mori un ciutadà per un tema relacionat amb el contigut del vídeo suposa un cop d’efecte importantíssim pel PSC i una estocada pràcticament mortal per CiU. Dit això, se’ns ha intentat vendre que Chacón no tenia cap coneixença del vídeo i que el va manar retirar després d’haver-lo vist. Jo no m’ho crec però, de ser cert, tampoc deixa en massa bon lloc al PSC. No entenc que José Zaragoza vagi fent spots tan forts i emitint-los sense que la candidata l’hagi vist i donat el seu consentiment. Política mediocre, al cap i a la fi.

  L’últim vídeo no fa més que reflectir la realitat del que ha passat els últims anys. Trobo exagerat que ja s’acusi al PSOE de no veure-ho venir l’any 2008, quan la incertesa era tan global com ho és la crisi a dia d’avui, però pel que fa la resta, no són més que ficades de pota socialistes, a quina més gran. Recalcar els errors de l’actual govern sempre garantitzarà vots, sobretot si del que parlem és de l’economia, però crec que tothom ja està assabentat de quins han estats els errors del PSOE i per què el PP guanyará les pròximes eleccions. Redundar tant en aquest aspecte fa pensar (o hauria de fer pensar) que no tenen cap altre argument polític tret de l’economia, aspecte sobre el qual el propi Rajoy ha dit no tindre cap vareta màgica per crear llocs de treball i que es limitarà a crear situacions favorables per a que aquest pugui sorgir.

 3. Considero que els vídeos de propaganda electoral dels partits polítics espanyols i catalans han ofert fins a aquestes eleccions un perfil més aviat baix, eludint la crítica directa als adversaris polítics i centrant-se essencialment en els èxits assolits del propi partit. No obstant això, com aquestes eleccions són atípiques, els continguts de les seves pre campanyes i campanyes també han ser-ho. El vídeo dels socialistes ens situa en una conjuntura totalment diferent, aquella en la qual gairebé tot passa a valer en la lluita política. I és que això és normal ja que, com vam dir a classe, el resultat ja està escrit i els socialistes han d’administrant la derrota i atreure als votants indecisos.

  L’error que crec que hi ha hagut fins a aquestes eleccions és potser que molts polítics tenien com a principal objectiu d’una campanya electoral (inclòs els seus espots) explicar propostes. Ara, els únics valors d’innocència que quedaven a la política espanyola i catalana desapareixen amb vídeos com aquest per convertir-la en una successió de focs d’artifici i atacs que, en aquest cas, no són ni indiscriminats ni demagògics cap al contrari. És per això que considero aquest vídeo electoral una altra obra mestra de la propaganda política dels socialistes. I es que la majoria dels seus espots durant aquestes eleccions han suscitat durant diversos dies un efecte pervers en els mitjans de comunicació, radicant milers de comentaris, tot i que la majoria eren pejoratius. I això, crear ressò, des del bàndol de la comunicació, és tot un èxit.
  Pel que fa al vídeo del PP, possiblement, l’arrogància dels populars en considerar-se vencedors des del principi de la campanya (no en va) fa que els seus espots siguin d’un nivell més aviat baix, eludint la crítica directa als adversaris polítics. Tot i així, és el paper que tenen que adoptar. No fa falta fer res més.

  Per altra banda, és difícil de creure que el ciutadà pugui canviar radicalment les seves opcions polítiques, o fins i tot acabar de decidir, per veure a Josep Antoni Duran Lleida tocar la bateria, però el que sí és cert que la festa de les joventuts de CiU va tenir una nit animada i especial. Va sorprendre a tothom a l’aparèixer tocant la bateria i va afirmar d’aquesta manera la seva frase “Sóc més caxondo del que semblo”. A més, aquesta “nova imatge” va ser utilitzada per marcar el símil en clau musical electorals: si la bateria marca el ritme, CiU també ho farà a partir del 20N. Ni millor ni pitjor, diferent.

 4. Primer de tot, cal destacar, que a Catalunya hi ha certa incertesa de cara a les properes eleccions. De ben segur és que no guanyarà el PP, però el que està clar, també, és que la comunitat autònoma catalana castigarà al PSOE per com ha actuat aquests anys. En aquestes ocasions, segurament, sortirà reforçat CiU.

  A hores d’ara ja està tot decidit, és veritat, i ara només queda el marge d’error. No crec que hi hagi molts indecisos, però en canvi sí que crec que hi haurà molts abstencionistes, degut a la crisi i, sobretot, a l’atur. Aquests vots, per tant, seran els que determinin si la victòria del PP serà tan rotunda com esperen o una mica més lleu.

  Respecte als vídeos:

  Vídeo Duran: el que vol donar Duran i Lleida és una imatge propera i humana. El fet de que toqués la bateria és un símbol de felicitat, d’humanitat i sobretot de tranquil•litat. Aquestes accions fan guanyar punts als polítics, ja que de cara al ciutadà és molt ben rebuda aquesta imatge de persona “normal.

  Vídeo PSC: tot i la crueltat que després el vídeo, tampoc ho veig com un fet tan descabellat, és a dir, és totalment cert que el Partit Popular està fent retallades, i Catalunya s’està veient clarament perjudicada. Per això s’ha de fer alguna cosa al respecte, i suposo que és el que van pensar els assessors del PSC. Tot i que siguin imatges dures, trobo que és una manera de fer obrir els ulls. Potser s’hauria d’haver tractat d’una altra manera, però hi ha una cosa que no podem negar: LES RETALLADES. Al cap i a la fi, si hi ha retallades, hi haurà més llistes d’espera i això pot arribar a afectar a molts pacients. Un exemple és el cas de la filla de la dona morta a l’Hospital Clínic:
  http://www.elpais.com/articulo/sociedad/Fallece/mujer/aneurisma/deambular/hospitales/elpepisoc/20111113elpepisoc_4/Tes

  Vídeo PP: en la seva línea. Volen guanyar les eleccions i no poden arriscar. El millor que poden fer és recordar a la gent el que ha fet el govern socialista i ja ho tenen tot guanyat.

 5. CLÀUDIA DE CHIARA

  Comparacions, metàfores, etc.

  El comentari d’avui no sé ben bé com fer-lo, aquests videos no em deixen gaire opció.
  El primer de’n Duran potser el titllaria de matàfora, és a dir, tocar la bateria com a símbol de la força que necessitem per tenir una bona sintonia amb la resta d’un grup, Espanya.
  No sé si podria ser una bona visió, però en un grup la bateria és l’instrument que més vitalitat li dona a la música i és qui té la força per tirar-lo endevant. Per tan Catalunya seria aquesta força i Duran aquest cap per tenir veu al Congrés dels Diputats.

  Pel que fa al segon video, i ens dona la raó la justícia perquè l’han hagut de retirar de televisió, és indignant. No es pot fer propaganda política amb temas tan sensibles per a la opinió pública. No es pot parlar de temas que, tot i que ens preocupa molt, s’està tractant des dels governs i amb lupa perquè es generi riquesa retallant algunes parts de les institucions PÚBLIQUES, que paguem tots i en tenim accés tots, qui vulgui assistència les 24 hores que pagui una mútua privada, però el que no es pot permetre és pagar a assistents o material de més quan amb el just i necessària ja és suficient.
  No crec que tingui gaire idea d’aquests temas, però si jo fos un d’aquests professinals de la docència o la medicina m’indignaria, perquè així com estan fent un esforç per treballar a un alt rendiment cada dia, no m’agradaria que se’m comparés amb maniquís que no fan res.

  I per últim l’últim el trobo de rabieta de nen petit. Fer veure a tothom que l’altre és tan i tan dolent que mireu on som ara. Ja sabem tots a quina situació ens trobem, però el que necessitem son solucions, no retrets, gràcies!

  Crec que aquestes eleccions l’únic atractiu que tenen és a Catalunya on hi ha més propostes i menys crítiques.

 6. En primer lugar, lo de Duran con la batería no tiene precio, ni ritmo. Parece que se haya querido acercar al público joven y, también, ha querido transmitir el empujón que necesitan el 20N. Además, con esta demostración, creo que lo que buscaba era dar una imagen de frescura, que es lo que necesita ahora mismo el gobierno español.
  En segundo lugar, el anuncio del PSC me ha parecido muy bueno. Sí, es una publicidad agresiva y que busca retumbar, pero deja claro los conceptos y el mensaje. La denuncia que hace este partido frente a los recortes en sanidad y educación llevados al extremo, como en este caso, hace que gente indecisa y sin rumbo abra los ojos y se decida por uno.
  En tercer y último lugar, el vídeo del PP que también me parece bien a pesar de no estar de acuerdo. Han escogido una forma de plantear mediante hechos. Están haciendo que cojamos manía al actual presidente del gobierno y al partido que gobierna de forma que pensemos que lo que va a venir ahora sólo puede ser peor.

 7. Duran i Lleida: No sé que decir…este hombre me produce ambigüedad. O mete la pata hasta el fondo, que suele ser la mayoría de ocasiones, o hace unas declaraciones con las que puedo estar más o menos deacuerdo. En fin… lo único que me gusta de este señor es que solo busca lo mejor para Catalunya. Sobre este video, lo único que se me ocurre es que,quizás, buscaba estar más cercano a los jóvenes. No creo ni que pueda catalogarse de video de propaganda política, es simplemente un hombre tocando la batería, simplemente.

  PSC: Otro video que me hace pasar vergüenza ajena. Jugar con la muerte no está bien, en la política no todo vale y esto es uno de esos casos. Se pueden decir las mismas cosas con otras palabras. Apoyo la crítica, pero no hasta este extremo. Básicamente,es hablar lo que muchas veces ya hemos dicho, el PSC, que es bastante probable que gane en Catalunya, tiene que hacer este tipo de cosas para no perder los votos que ya tiene ganados y los de algunos indecisos.
  Solo me queda decir que mal, muy mal por parte de Chacón y sus secuaces.

  PP: Aunque sea raro, no me desagrada este video. Buenísima manera de contrataacar con imágenes que demuestran lo mal que lo ha hecho el PSOE. Ellos mismos son los que se equivocan y se contradicen. Por una vez, le doy un aprobado al PP, han hecho lo que tenían que hacer. No es un video arriesgado, es, simplemente la realidad. Este tipo de videos hace, aun más, que sus votantes vayan, sin ninguna duda, a las urnas el próximo domingo y que algunos indecisos se animen y los voten.

 8. Carla Meléndez Martín

  El vídeo de Duran i Lleida no em diu absolutament res. Què vol dir un candidat tocant la bateria? Jo puc entendre que es vulgui apropar als joves, però cal fer aquest espectacle? Bé, si la única manera de guanyar els vots del joves és tocar una bateria “a lo loco” per guanyar-se vots fàcils, endavant!

  El vídeo del PSOE? Està clar que us escandalitza a tots. A mi, no. Com bé diu la meva companya Eva, és un vídeo on es veuen clarament les retallades, i buscar impactar amb el seu missatge. He llegit en comentaris que si es comparen els maniquís amb els professors o metges (com si no fessin res). No ens equivoquem amb el que vol transmetre el missatge, si us plau, perquè precisament per aquí no va. El missatge és molt clar, i qui vulgui girar-li la truita, és un altre tema. Una vegada més, busca conscienciar aquells indecisos, o aquells que han votat durant molt de temps al PSOE i que s’han sentit traicionats amb la seva manera de fer.

  Per acabar, el vídeo del PP, és més del mateix. Deixar en ridícul al PSOE que ha governat aquest últims 8 anys. Saben jugar les seves cartes. Atacar a l’oposició que tan malament ho ha fet, trepitjar-lo, infravalorar-lo, és molt fàcil. Malgrat això, és un anunci ben clar, que vol corroborar la feina mal feta, i el recorregut que fa el vídeo dels últims anys amb les paraules dels components del PSOE, parlen per si soles. Que segueixin així, clar que sí. Total, com que ja està tot sentenciat, què més donen les seves propostes, oi?

 9. 1- El vídeo de Duran, lejos de ser un vídeo con propaganda electoral ha funcionado para que estemos hablando de él en tiempos de elecciones. No sabemos si se trata de una estrategia, pero en todo caso me parece muy acertado tocar la batería en medio de jóvenes. Tocar un instrumento siempre es sinónimo de vitalidad y juventud, por eso, si él se acerca a ellos con lo que les gusta, los jóvenes también se acercarán a las urnas para votarle. Quizá fue espontáneo, pero todo suma y en este caso positivamente.

  2- El segundo vídeo, me parece demasiado duro porque incorpora el tema de la muerte. Tocar este tema es ir demasiado lejos, es verdad que con los recortes todo va más lento, pero en un vídeo de campaña hablar de la muerte es muy gratuito. Este spot ataca a CiU y a su política pero no tiene que herir a los ciudadanos que lo ven. Me parece bien que lo hayan retirado.

  3- El tercer vídeo del PP trata de la realidad y de su punto fuerte, mejorar el paro. Han sabido escoger las frases más significativas de lo que decían los socialistas para demostrar que cada cosa que decían no la hacían. Me quedo con las frases de Salgado “vamos a salir de la crisis en 2010” o de Zapatero “no prometí el pleno empleo” cuando “Por el pleno empleo” era su eslogan de campaña. Sus asesores les deberían decir que no mientan tanto porque al final pasa factura. Como vídeo del PP me parece perfecto por su simpleza pero a la vez cargado de rigor, ya que son hechos demostrables.

 10. El video del señor Duran tocando la batería; cuando hay elecciones parece ser que los políticos se acuerdan de nosotros e intentan dar una imagen más humana y cercana a los ciudadanos y ciudadanas para ganarse su confianza y el voto, y eso es lo que parece que hace Duran i Lleida en este vídeo, aparte de aporrear la batería. En ese sentido, creo que debe haber gustos para todos, desde quienes se lo creen a pies juntillas y le siguen, hasta quienes piensan que hace el ridículo. Así que no sé la repercusión que debe tener entre la población, a algunos les convencerá mientras que a otros no.

  En cuanto al del PSOE, me parece que recurren a lo mismo de siempre: ¡que viene el lobo!, es decir, que pretenden llegar a la gente con el miedo de que si ellos no ganan, lo hará la derecha y, con ello, nos perjudicará mucho, en este caso, con los recortes en aspectos sociales. La derecha ya sea el PP o con la ayuda de CIU que ha aplicado los recortes en Catalunya, con este video quiere transmitir que es lo más probable que ocurran las situaciones del spot si los ciudadanos apoyan al PP o CIU, ya que pueden apoyarse. En definitiva, quieren hacer ver como si fuera el “voto útil”.

  Finalmente, el PP utiliza la táctica de destrucción masiva que les caracteriza. El PSOE lo ha hecho todo mal y, por lo tanto, no merecen nuestra confianza como electores. Para corroborar esto, contrastan declaraciones de personas del PSOE con hechos concretos como los del paro. Según el PP, el PSOE no sólo lo ha hecho mal sino que nos ha estado mintiendo. Por consiguiente, dejan entrever que ellos son la alternativa pero sin presentar ninguna propuesta constructiva, como siempre: criticar para destruir, crear crispación. Lo peor es que el PSOE se ha dejado llevar o se ha visto abocado a seguir el mismo juego, como se puede ver en el vídeo anterior del PSOE.

 11. Carmen Mesquida Cavero

  Estos tres videos quieren reflejar y ayudar para llevar a cabo su propuesta política. Duran i Lleida quiere desmarcarse, dar un aire fresco a esta situación complicada y anormal en política.
  Quiere mostrar y desprender una fuerza y una unión que actualmente carece en los otros dos partidos
  Los otros dos video tanto el del PP como el del PSOE me parecen correctos y adecuados para conseguir sus objetivos. El partido popular no quiere arriesgarse y opta por mensajes fáciles para recaudar y ganar votos de esta manera.
  El partido socialista exagerando y llevando la situación a los extremos pretende despertar a los posibles votantes indecisos.

 12. No sé… no veig equiparable el video de Duran i Lleida amb el del PSC o el del PP.
  Tot i que em produix certa gràcia veure’l “aporrejar” la bateria així, és un “guiño de ojo” als joves, està clar.
  El video del PSC l’han retirat, jo només cambiaria l’última part, és molt contundent, però tenint en compte els últims esdeveniments i coincidint amb el Gerard, que preguntin a la familia de Carmen Mesa si és tan contundent i poc encertat com per haver de retirar-lo. No em sembla un mal video, reflexa realitats properes, potser de manera molt explícita, però gens censurable, pel meu parè.
  El video del PP sí reflexa realitats que han tingut lloc durant l’última candidatura del PSOE, però trobo que de manera morbosa i un xic sensacionalista: empra imatges de gent en situacions pas agradables, unes cues a les oficines del INEM molt llargues… Desprès del “documental” que Intereconomia va emetre posant de manifest la mala gestió de ZP i que, resulta, va ser grabat durant el manament d’Aznar (hi havia pessetes, un cinema que va enderrocar-se l’ultim any que Aznar va ser a la Moncloa…) ja no sé que pensar d’aquesta mena de documents, amb imatges seleccionades.

 13. Tanto el video del PSOE como el del PP siguen la misma tónica que hemos visto a lo largo de toda la campaña y pre campaña. Los populares tienen dos líneas diferentes de videos; por un lado los optimistas y que anuncian un cambio y por otra parte los de una ferviente crítica a la gestión del PSOE en estos últimos siete años. Los socialistas siguen a lo suyo, con videos radicales que atacan directamente al partido al que pretenden enfrentarse. Una táctica arriesgada pero que seguramente sea su última opción de atraer el voto de algún indeciso o de algún votante que pretenda dar el salto a IU. Por último tenemos el video de Duran en plan rockstar. Hay que entenderlo en su contexto y al tratarse de un mitin con jóvenes me parece una forma estelar de empezar u acabar su intervención demostrando que pese a su edad aún es joven y que no está anclado en el pasado.

 14. Alba Gracia Córdoba

  En el primer video me quedo sin palabras, no me esperaba que Duran i Lleida supiese tocar la bateria pero tampoco creía que alguien fuese capaz de tener tan poco sentido del ritmo como tiene este hombre. Al igual que la mayoría de mis compañeros creo que es un video que intenta acercar al candidato a los jóvenes, pero no creo que le haya surgido mucho efecto hacer el “ridículo en público”.

  El video del PSOE me parece muy bueno. Ha conseguido crear polémica y de este modo seguir en boca de todos, que en estos momentos tal y como van las encuestas es importante que eL PSOE no se quede en el olvido. Por otro lado creo que utilizar maniquís en el puesto de profesores y médicos es una manera muy clara de concienciar a la gente de lo que supondría un recorte total de la sanidad y la educación pública.

  El último video sigue en la línea del Partido Popular, criticar toda la gestión del PSOE de los últimos años para así conseguir votos. Creo que es una buena idea puetso que demostrar lo que dices con gráficas y hechos da más credibilidad pero no comparto este tipo de campaña. Puesto que desde mi punto d evista lo que necesitamos son soluciones y buenas propuestas para salir de la crisis, no que de dediquen a criticarse los unos a los otros, porque para eso ya esta la sociedad.

 15. Oriol Marquès Anglarill

  Des del punt de vista de la campanya electoral els tres vídeos tenen una lectura estratègica.
  El primer spot on apareix Duran fent una actuació amb la batèria davant d’un públic jove només es pot extreure que es tracta de mostrar una faceta de la seva al públic cosa que fa que es produeixi un apropament del polític amb la gent. I sobretot és important que aquest públic tant jove li quedi una bona imatge de Duran perquè formen part del grup que decideix les elecions.

  El segon spot del PSOE crec que s’han cobert de glòria. És desagradable i tendenciós. Crec que el fet d’utilitzar el concepte de la mort d’una persona en un vídeo electoral al públic no li agrada. Això, genera un rebuig cap al partit que l’ha elaborat. Si l’objectiu era enviar un misstage que amb el PP pot passar el que es diu en el vídeo perd tota la força quant introdueixes temes sensibles en la societat. Aquest spot és més perjudicial per propi partit que pel PP.

  I el tercer és un vídeo sencill i directe amb un misstage clar propi d’una campanya que no necessita gaire coses més, ja que, el partit ja es veu el guanyador de les eleccions del 20 N.

 16. Laura Álvarez Gelabert

  La idea del primer vídeo està molt treballada i pensada. Sense entrar en gustos personals, sinó parlant de l’afectivitat que pot suposar per al senyor Duran i Lleida. Crec que no és una mala idea, és més, penso que pot ser fins i tot graciós. Veure a una persona com ell (tan seriós i correcte) assegut i fent un “solo” amb la bateria em resulta força interessant. Crec que ha buscat la empatia dels joves i potser aquesta és una bona opció, o potser no. Ja es veurà més endavant. El que no em crec és la historia de les noces de plata. Que va a classes de bateria des que li van fer el regal i que molts locals de BCN li han ofert tocar i que ell ho ha declinat per falta de nivell. De totes maneres, valor en té una miqueta.
  Pel que fa al segon vídeo, no sé pas que dir. En primer lloc em sembla desfasat i massa fort i desproporcionat i fora de lloc. D’altra banda, crec que és força bo. Penso, al igual que la Carla i la Eva, que malgrat que és molt agressiu compleix al 100% amb l’objectiu que s’havia marcat. Queden molt clar el missatge i també les intencions. El vídeo, encara que sigui una hipèrbole desmesurada, troba el camí per denunciar les retallades . Busca, clarament, que els indecisos que han perdut les forces a la lluita per la, tan buscada, socialdemocràcia i que ja n’estan cansats. Així queda.
  En el cas del PP, han anat a buscar la ferida per ficar-hi el dit. No és l’estil que més m’agrada però sí que penso que és efectiu en aquesta campanya. La qual és marcada per la inestabilitat, la por, l’atur, la crisi econòmica (ja podem dir-ne la crisi econòmica europea), la desconfiança i la incapacitat de l’actual govern, no només a l’hora de trobar solucions, sinó tan sols per buscar-les. El PP té la pilota al seu teulat i juga el partit com millor sap o com vol. Això ja no ho sabem. Personalment, no m’agrada gens. No aporta cap virtut ni cap mena d’intenció de millora per part del PP, només es llença la merda d’un partit a l’altre (com fan des de fa tant de temps). Ara li toca sofrir al PSOE , així és la política que fan al nostre país.

 17. sin palabras… sin palabras para los tres videos.
  el primero realmente me ha dejado sin palabras, pero sin palabras porque me ha dejado completamente “apatica”, no entiendo el porque de este video ni que se pretende… si se ha grabado y publicado con algun motivo , tampoco esta bien porque no se entiende el porque.
  el segundo video, del PSC me parece genial, me parece una anuncio enfocado perfectamente a transmitir un mensaje muy claro, de una manera muy origanal y muy concisa. Es uno de los pilares de su campaña y han sabido sacarle partido y hacerlo de manera llamativa.
  el video del PP me parece muy visto, muy visto en la red la idea de comparar acciones que se proponen con lo que se hacen. Nada original. pero son apoyos que, teniendo en cuenta las contradicciones que se han llevado bajo el PSOE , son muy útiles y un recurso que aunque sea muy utilizado, a veces funciona.

 18. Respecto al vídeo de Duran Lleida tocando la batería, me ha parecido bastante correcto, demostrando una gran empatía con un toque gracioso hacía los jóvenes, aspecto poco cuidado y observado por los dos candidatos, Rubalcaba y Rajoy en el pasado debate televisivo.
  Por otro lado, el vídeo del PSC, me parece que está fuera de lugar, no me parece profesional que sus ideales se reflejen de esa forma. Es cierto que reflejan los recortes de sanidad que han sido retirados y ese aspecto puede ser eficaz pero de esta forma lo único que refleja el partido es frialdad y poca empatía hacía la opinión pública, ya que carece de valores éticos y morales este vídeo, aspecto a tener bastante en consideración en estos tiempos de incertidumbre.
  Por último, el vídeo del PP me parece muy útil para atraer a votantes. De todas formas. Qué manía tienen de criticar al otro para ganar fuerza y no de defenderse con sus propios méritos. Me refiero en este caso al PP pero el PSOE también lleva normalmente este tipo estrategia a cabo. Estoy segura que si Rajoy hubiese estado en la situación durante este tiempo del señor Zapatero hubiera actuado igual.

 19. Realmente la primera vez que vi el vídeo de Duran i Lleida pensé: ¿es una broma no? Me pareció un video casi de burla hacia el propio candidato. ¿Pretendía sentirse como un joven más? A ver, es cierto que puede dar una imagen de más cercanía y, como bien han dicho muchos de mis compañeros, puede entenderse que quiere transmitir “fuerza”. Pero sinceramente no creo que hiciese falta llegar tan lejos. Igual que tus padres no van contigo de fiesta para demostrarte que ellos aún tienen energías y que también fueron jóvenes. No hace falta.

  El segundo vídeo, el del PSC me parece casi igual de inoportuno. ¿No se cansan de hacer videos polémicos? Suerte, al menos, que este lo acabaron retirando. Si nos fijamos en el principio del video aun podría ser correcto y tener sentido pero el final la verdad es que sobra, es lo que le da polémica. Se podrían explicar de mil formas las consecuencias de los recortes en sanidad y educación, pero no creo que esta sea la manera idónea. Sin embargo, cabe destacar que con este tipo de videos el PSOE consigue justamente lo que quería, hacerse oír.

  Y por último, el video del PP vuelve a las andadas con la crítica a la oposición. En mi opinión es un video bastante bueno, real y creíble. ¿Pero porque siempre criticar y no dar soluciones? Este es el gran fallo del PP, en vez de mostrar qué pasará si les votamos, muestran al partido socialista como el malo de la película, cómo aquel que lo destrozó todo. ¡Tranquilos ahora venimos nosotros a solucionarlo, a salvar a la sociedad. ¿Realmente lo harán?

Deixeu un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Scroll to Top