Estratègia equivocada?

 

Nafissatou Diallo, la cambrera de l’hotel de Nova York que ha acusat d’intent de violació l’exdirector gerent del Fons Monetari Internacional, Dominique Strauss-Khan, ha concedit la primera entrevista televisada als EE.UU. Diallo, de 32 anys, ha confirmat la seva declaració inicial, ha donat molts detalls de l’incident i ha demanat justícia per Strauss-Khan: “vull que vagi a la presó pel que va fer”, ha dit en el programa “Good Morning America”, de la cadena ABC de televisió. També ha concedit una entrevista al setmanari “Neewsweek”. La aparició de la cambrera en televisió és sens dubte una estratègia de la defensa davant les diverses contradiccions que els investigadors han trobat en el cas i que podrien portar a l’arxiu del mateix i la exculpació de Strauss-Khan.

Tanmateix, te molt d’interès analitzar alguns detalls de la entrevista per tal de constatar la importància dels elements comunicatius, també en els processos judicials. Aquí teniu el vídeo amb la informació que la web de RTVE va donar sobre aquest assumpte ahir dimecres.

En primer lloc no és fortuït que la periodista que li fa la entrevista, Robin Roberts, sigui de raça negra, com ella. Tampoc la seva forma de vestir, discreta i impecable. Les seves declaracions, amb molts detalls de l’agressió, gestualitat, serenor però també llàgrimes, destil•len credibilitat. Els advocats de la defensa insisteixen en què Diallo només busca diners, i sens dubte des del punt de vista jurídic és una estratègia molt arriscada perquè avança a l’adversari quines seran les claus de l’acusació, si és que el cas arriba a judici. Però el que sí ha aconseguit la cambrera és donar una imatge de veracitat davant la opinió pública a través de la televisió per intentar convèncer tothom que no és una prostituta i que va ser realment objecte d’un atac sexual per part de Strauss-Khan.

Només el temps ens dirà si ha estat una maniobra encertada o si els poderosos advocats de l’exdirigent del FMI aconseguiran exculpar el seu client i evitar el judici.

Feu un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Desplaça cap amunt