More than this

avalonlp

1982, any del mundial de futbol a Espanya (quina època en què sempre eliminaven a la selecció “en cuartos”!), del triomf arrasador del PSOE, i l’any en què els inoblidables Roxy Music, amb Brian Ferry al capdavant, el solista més elegant del pop britànic (potser igualat amb Robert Palmer) van publicar “Avalon”. Va ser el darrer disc del grup, un abans i després en el panorama mundial de la musica electrònica. No puc expressar amb paraules l’emoció d’arribar a casa, obrir el plàstic que embolicava el vinil i sentir aquells primers acords del “More than this” i els altres hits d’aquell àlbum, amb aquella portada meravellosa, amb reminiscències medievals, un falcó, un cavaller…

El grup va funcionar en dues etapes, des de 1971 a 1975, amb Brian Eno de company de viatge de Bryan Ferry i una segona entre el 79 i el 83, sense Eno ni Paul Thompson, però amb el virtuós guitarrista Phil Manzanera (productor anys més tard del exitosos “Héroes del Silencio”, amb el glamurós Bunbury, i d’Antonio Vega o Mònica Naranjo), i Andy Mackay.

En els seus orígens trobem influències del punk i del glam, però els Roxy són sens dubte un dels principals representants del que es va anomenar “New Age”, una fusió d’estils que suposava donar-li una nova cara al pop-rock britànic, que en aquella època era com parlar del pop-rock universal.

“More than this”, el primer single d’Avalon, és una cançó escrita per Ferry, un cantant que amb la seva personalitat i la seva veu era capaç de deixar glaçat tothom quan pujava a un escenari.

Aquí teniu la versió original dels Roxy Music

D’aquesta cançó s’han fet múltiples versions. La millor per mi, la de Norah Jones, amb aquest toc de jazz i sensualitat…


O aquesta de la gran Deborah Harris, amb els Blondie
http://www.youtube.com/watch?v=ynudZ3-x3HY
No és només una cançó, és “more than this”… Enjoy!!

Deixeu un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Scroll to Top