Sense justificació

 

fiscals El Fiscal General de l’Estat ha posat en marxa els mecanismes per cessar el Fiscal en cap del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya, Martín Rodríguez Sol. La causa del cessament ha estat unes declaracions als mitjans de comunicació on defensava la possibilitat de dur a terme una consulta, dins de la legalitat, per saber l’opinió dels catalans sobre el seu futur, és a dir, l’exercici del que s’ha anomenat “dret a decidir”.

 En Martín Rodriguez Sol és amic personal, un jurista brillant, i una persona d’una integritat a prova de foc. I el que ha passat em resulta incomprensible. És insòlit que algú perdi el seu càrrec per defensar el dret d’un poble a expressar-se lliurement. Són temps complicats aquests, i surrealistes. Hi ha gent que té por a que els ciutadans manifestin la seva opinió. En cap cas això implica apostar per la independència de Catalunya, sinó simplement preguntar als catalans què volen fer del seu país en el futur, què volen ser, on volen anar. I a més, es tractaria de consultar-ho dins el marc de la legalitat, d’una llei de consultes que hauria d’aprovar el Parlament de Catalunya. Tanmateix, no volen saber-ne res. No volen ni discutir-ho, ni plantejar-ho, no volen ni sentir-ne parlar. I mentre cauen imputacions per tot arreu al seu voltant, cessen algú per defensar el dret que tenim a dir el que pensem.

 No hi ha excuses, ni justificacions, simplement no creuen en la democràcia, ni en la sobirania popular, ni en la llibertat d’expressió, ni en la Constitució que diuen defensar. Només creuen en els seus principis, en la seva veritat, en imposar les seves idees sense diàleg possible.

 I després s’estranyaran que cada cop més catalans estiguin farts de suportar una pressió constant com aquesta, fins i tot aquells que mai ens havíem plantejat la independència com una opció viable i ara ho comencem a veure com la única opció possible si ens tanquen totes les portes.

4 comentaris a “Sense justificació”

  1. Me voy a meter en camisa de once varas, que de vez en cuando esta bien, por darle alegría al cuerpo Macarena. Hombre, que un jurista reconocido (que no lo dudo) se salte a la torera el articulo 1 de la Constitución, vistiendo de legalidad una sesgada lectura de dónde reside la soberanía nacional…
    Porque lo que esta claro, esta claro, mas allá de los que pensemos cada uno: Pueblo español, según el artículo primero de la Constitución de 1978, el es el sujeto de la soberanía nacional, del que emanan los poderes del Estado. Y esto un fiscal no lo puede poner en duda.

  2. En efecto, te has metido en camisa de 11 varas, porque él no ha hablado nunca de soberanía, sino de la posibilidad de llevar a cabo una consulta legal en los términos que apruebe el Parlament de Catalunya en ejercicio de sus competencias. Lo que ocurre es que hay gente que tiene miedo a saber lo que opina la gente, aunque no sea vinculante y no se ponga en duda la soberanía “nacional”. Amigo madrileño, si no os dáis cuenta de lo que está pasando, que es lo que él ha querido expresar, al final no tendréis más remedio que traer los tanques para pararlo…

    Abrazos!

  3. hala hala!!… tanques. Mare de Deu! El tema es que no creo que esté claro que legalmente el Parlament de Catalunya tenga competencias para aprobar la posibilidad de llevar a cabo una consulta legal sobre un asunto que afecta a la soberanía… Es un punto de vista, no estoy hablando con el corazón (ni con las tripas… Por otro lado, a ver si se anima un poco esto. Me gusta ver diferentes puntos de vista.

Deixeu un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Scroll to Top