Sobre Mi

Vaig néixer a Barcelona el 2 de octubre de 1961. Tinc dos fills. Soc llicenciat en Dret per la Universitat de Barcelona i llicenciat en Periodisme per la Facultat de Ciències de la Comunicació de la Universitat Autònoma de Barcelona. També vaig cursar estudis superiors de Filologia Clàssica. Màster en Direcció Pública per ESADE. Pertanyo, per oposició, al Cos Superior d’Administració de la Generalitat de Catalunya des de 1989.

La meva trajectòria com a gestor públic s’ha desenvolupat al Govern de la Generalitat de Catalunya on vaig ocupar diversos càrrecs entre els quals: Cap del gabinet de relacions institucionals del Conseller d’Ensenyament, Subdirector i Director del Centre d’Estudis Jurídics i Formació Especialitzada del Departament de Justícia, Director general de Relacions amb el Parlament del Departament de Governació i Relacions Institucionals, i Director general de Assumptes Contenciosos del Gabinet Jurídic. Al setembre de 2003 vaig deixar el sector públic per incorporar-me al sector privat.

He treballat com a advocat especialitzat en Dret Administratiu i com a periodista dirigint, presentant o participant en diversos programes de ràdio i televisió. Em vaig associar a l'Acadèmia de la Televisión l'any 2007. Diplomat en locució i realització de programas de televisió per la Acadèmia MK3.

He col·laborat amb diversos mitjans de premsa i revistes especialitzades, ràdio, televisió i Internet, sobre matèries com la comunicació corporativa, la prospectiva electoral o els drets humans. He estat fundador i director de les revistes “Activitat Parlamentària” i “Fòrum”. Actualment soc col·laborador del programa "Tot es mou", de TV3, i diversos programes de RAC 1, com "No ho sé", "Via Lliure" i "El món a RAC 1".

He desenvolupat activitat docent, actualment com a professor associat del Departament de Periodisme de la Facultat de Periodisme de la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB). En l'actualitat imparteixo les matèries de Història de la Comunicació, Gabinets de Comunicació, Polítiques de Comunicació i Comunicació Política. He estat professor de Comunicació i Propaganda Política al Grau de Periodisme i Publicitat de la Universitat Abat Oliba-CEU i anteriorment professor de Dret Constitucional i Institucions Polítiques a la Escola Internacional de Protocol de Barcelona. He estat també professor d’Institucions Polítiques i de Màrqueting i Comunicació a la Escola Superior de Protocol i Relacions Institucionals de Catalunya, adscrita a la Universitat Pompeu Fabra de Barcelona. També he impartit nombrosos cursos, seminaris i conferències com a consultor de comunicació i responsabilitat corporativa i com a formador de portaveus. En el darrer any estic treballant amb diversos projectes formatius de Comunicació per a Despatxos d'Advocats, amb l'ICAB (Col·legi Advocacia de Barcelona), ESADE i el CICAC.

He col·laborat també en el terreny de la acció social i la cooperació internacional en projectes de diverses ONGs que treballen en el camp de la educació al Tercer Món, amb estades a l’Àfrica i Amèrica Llatina: Huachacalla (Bolívia), 1995; Koumassi (Costa d’Ivori), 1996; Nicaragua, Guatemala i Hondures, 1997; i Mèxic, 2003. Vaig participar com a convidat de la Secretaria de Estat dels EEUU en el programa “Foreign Visitors” durant el mes de juliol de 2002, visitant institucions de l’àmbit polític, jurídic i dels mitjans de comunicació a Washington D.C., Minneapolis-Saint Paul, Denver, Seattle y Miami.

De setembre de 2003 a desembre de 2006 vaig incorporar-me al sector privat en l’àrea de la cooperació internacional. Vaig ser director general del Comitè Europeu de Desenvolupament Social (Fundació Guilé) i director de la Fundació per al Desenvolupament Humà i Social i assessor de la Fundació Mano Amiga, especialitzada en programes de cooperació internacional en el camp educatiu.

Des de gener de 2007 fins al juny de 2012 vaig formar part amb dedicació exclusiva del Consell d’Administració de la Corporació RTVE, a Madrid, escollit pels dos terços del Senat, a proposta del grup parlamentari de CiU. Vaig ser president de la Comissió de Servei Públic del Consell al llarg de l'any 2007. Durant el mes de febrer de 2012 vaig exercir la Presidència del Consell d'Administració de RTVE. Durant aquest mes de febrer, TVE va ser líder absolut d'audiència a Espanya per darrer cop.

Em vaig afiliar a Unió Democràtica de Catalunya l'any 1992 i vaig ocupar diversos càrrecs de responsabilitat dins el partit fins l'any 2006. Vaig donar-me de baixa al 2012 i actualment no milito a cap formació política.

Parlo i escric correctament anglès, francès, italià, castellà i català (nivell C de la Junta Permanent) i tinc nocions de grec modern.

Les meves aficions són la música, el bàsquet, la lectura i el cinema. He format part durant 7 anys del grup de música solidària Porfinviernes (veus i guitarra). A finals de 2012 vaig posar en marxa un projecte per ajudar i promocionar nous talents dins del món de la música i amb aquest objectiu he creat una petita agència de música i comunicació que es diu Cavecanem Arts.

A partir del mes d'abril de 2015 m'incorporo com a soci al despatx "Entia, assessors legals i financers", fins al mes d'abril de 2019.

Actualment formo part com a "Of counsel" del despatx "Plana, abogados y economistas", on s'integren també els serveis de la meva empresa. Soc intermediari autoritzat per la Real Federació Espanyola de Futbol amb el núm. 352.

També he impartit conferències sobre el negoci de la música i he estat el mànager, entre d'altres, del grup Urban Lights i el co-manager de l'artista Álvaro Soler, en col·laboració amb l'agència alemanya Budde Music. També soc editor musical en coedició amb SONY ATV. Actualment soc el mánager del grup http://www.decopilot.com

Soc membre actiu de la associació www.ninossinbarreras.org/

Tinc una web on parlo de comunicació que es diu www.cavecanemjmsilva.com on podeu consultar també les meves publicacions i els serveis de la meva agència.

Scroll to Top