Sobre Mi

 

Periodista, advocat i professor universitari

Vaig néixer a Barcelona el 2 de octubre de 1961. Tinc dos fills. Soc llicenciat en Dret per la Universitat de Barcelona (UB) i llicenciat en Periodisme per la Facultat de Ciències de la Comunicació de la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB). També vaig cursar estudis superiors de Filologia Clàssica a la UB. Màster en Direcció Pública per ESADE i Màster en Comunicació Digital i Noves Tecnologies per la UAO. Doctorand en Comunicació. Pertanyo, per oposició, al Cos Superior d’Administració de la Generalitat de Catalunya des de 1989.

La meva trajectòria com a gestor públic es va  desenvolupar al Govern de la Generalitat de Catalunya on vaig ocupar diversos càrrecs entre els quals: Cap del gabinet de relacions institucionals del Conseller d’Ensenyament, Subdirector i Director del Centre d’Estudis Jurídics i Formació Especialitzada del Departament de Justícia, Director general de Relacions amb el Parlament del Departament de Governació i Relacions Institucionals, i Director general de Assumptes Contenciosos del Gabinet Jurídic. Al setembre de 2003 vaig deixar el sector públic per incorporar-me al sector privat.

He treballat com a advocat especialitzat en Dret Administratiu i com a periodista dirigint, presentant o participant en diversos programes de ràdio i televisió. Em vaig associar a l’Acadèmia de la Televisión l’any 2007. Diplomat en locució i realització de programas de televisió per la Acadèmia MK3.

He col·laborat amb diversos mitjans de premsa i revistes especialitzades, ràdio, televisió i Internet, sobre matèries com la comunicació corporativa, la prospectiva electoral o els drets humans. He estat fundador i director de les revistes “Activitat Parlamentària” i “Fòrum”. Actualment soc col·laborador del programa “8 al dia”, de 8TV, “No Ho Sé” a RAC 1, com “No ho sé”, i “Aquí amb Josep Cuní”, a SER CAT

He desenvolupat activitat docent des de fa més de 30 anys, actualment com a professor associat del Departament de Periodisme de la Facultat de Periodisme de la UAB) i al Departament de Periodisme de la Universitat Abat Oliba-CEU (UAO). En l’actualitat imparteixo les matèries de Història de la Comunicació, Gabinets de Comunicació, Comunicació Política i Dret de la Informació. També he impartit nombrosos cursos, seminaris i conferències com a consultor de comunicació i responsabilitat corporativa i com a formador de portaveus. En els darrers anys estic treballant amb diversos projectes formatius de Comunicació per a Despatxos d’Advocats, amb l’ICAB (Col·legi Advocacia de Barcelona), ESADE i el CICAC.

He col·laborat també en el terreny de la acció social i la cooperació internacional en projectes de diverses ONGs que treballen en el camp de la educació al Tercer Món, amb estades a l’Àfrica i Amèrica Llatina: Huachacalla (Bolívia), 1995; Koumassi (Costa d’Ivori), 1996; Nicaragua, Guatemala i Hondures, 1997; i Mèxic, 2003. Vaig participar com a convidat de la Secretaria de Estat dels EEUU en el programa “Foreign Visitors” durant el mes de juliol de 2002, visitant institucions de l’àmbit polític, jurídic i dels mitjans de comunicació a Washington D.C., Minneapolis-Saint Paul, Denver, Seattle y Miami.

De setembre de 2003 a desembre de 2006 vaig incorporar-me al sector privat en l’àrea de la cooperació internacional. Vaig ser director general del Comitè Europeu de Desenvolupament Social (Fundació Guilé) i director de la Fundació per al Desenvolupament Humà i Social i assessor de la Fundació Mano Amiga, especialitzada en programes de cooperació internacional en el camp educatiu.

Des de gener de 2007 fins al juny de 2012 vaig formar part amb dedicació exclusiva del Consell d’Administració de la Corporació RTVE, a Madrid, escollit pels dos terços del Senat, a proposta del grup parlamentari de CiU. Vaig ser president de la Comissió de Servei Públic del Consell al llarg de l’any 2007. Durant el mes de febrer de 2012 vaig exercir la Presidència del Consell d’Administració de RTVE. Durant aquest mes de febrer, TVE va ser líder absolut d’audiència a Espanya per darrer cop.

Em vaig afiliar a Unió Democràtica de Catalunya (UDC) l’any 1992 i vaig ocupar diversos càrrecs de responsabilitat dins el partit fins l’any 2006. Vaig donar-me de baixa al 2012 i actualment no milito a cap formació política.

Parlo i escric correctament anglès, francès, italià, castellà i català (nivell C de la Junta Permanent) i tinc nocions de grec modern.

A partir del mes d’abril de 2015 em vaig incorporar com a soci al despatx “Entia, fins al mes d’abril de 2019.

Sóc fundador i director de la Agència Cavecanem Arts, S.L., de comunicació i representació i assesorament artístic en el camp de la música. Vaig ser mànager, entre d’altres, del grup Urban Lights i de l’artista internacional Álvaro Soler. Com a conseqüència d’aquesta experiència vaig escriure el meu llibre “Álvaro ha dejado el grupo“, UNO Editorial, 2019, disponible a Amazon. Vaig formar part durant 7 anys com a guitarra i vocalista del grup http://www.porfinviernes.es

Actualment formo part com a advocat “Of counsel” del despatx Plana, abogados y economistas”, on s’integren també els serveis de la meva empresa. Soc intermediari autoritzat per la Real Federació Espanyola de Futbol amb el núm. 352.

Tinc una web on parlo de comunicació que es diu www.cavecanemjmsilva.com on podeu consultar també les meves publicacions i els serveis de la meva agència.

Scroll to Top