Tancat per vacances

 

Marxo de vacances, com suposo que molts de vosaltres. No tothom té la mateixa sort, soc conscient que em trobo entre els privilegiats que tenim una feina i podem marxar uns dies amb la família lluny de les nostres obligacions, si més no mentalment. Aquest bloc també s’agafa uns dies de descans, fins a finals d’agost. Aquesta és la entrada número 79 des de que fa tres mesos vaig començar a escriure diàriament. Ara em retiro a les meves casernes d’estiu, però estaré al corrent de la informació de més transcendència relativa als món de la comunicació i la televisió.

Marxo amb una ullada a les audiències d’ahir i comprovo, amb un xic de decepció, que el darrer programa de Supervivientes, a TELE 5, va fer un 38,8% de share i gairebé 4 milions i mig de persones!  Espanya és un país estrany, no em direu que no, i Catalunya no és diferent en això. Tenim indignats al carrer, una crisi galopant, un president del govern fracassat, un cadàver polític que encara confia en passar a la història amb alguna cosa positiva a la seva motxilla, i 4 de cada 10 persones, durant més de 4 hores d’una nit d’estiu del mes de juliol, es queden a casa a veure un reality basat en les més baixes passions de la persona. Volem renunciar a pensar durant una bona estona? Oblidar el que ens envolta i paralitzar les nostres neurones davant el televisor? A la mateixa hora, TVE va estrenar la quarta temporada de “Los Tudor”, una sèrie d’una factura impecable, uns actors de primera categoria i tots els elements de ficció (encara que basats en fets reals) que l’haurien de fer atractiva per l’audiència. Doncs bé, només un 10% dels espectadors van optar seguir per les aventures d’Enric VIII i les seves esposes, una quarta part menys que Supervivientes.

Us desitjo a tots unes bones vacances, gràcies per llegir-me i pels vostres comentaris al bloc i a través de les xarxes socials. Com a comiat, amb un punt de pessimisme antropològic i conjuntural, us deixo amb una cançó d’en Lluís Llach. No és això, companys, no és això…

2 comentaris a “Tancat per vacances”

Feu un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Desplaça cap amunt