The good wife

 

 

Una vella escena coneguda: un polític nord-americà (fiscal general del comptat a Chicago), embolicat en un escàndol de sexe i corrupció, compareix en roda de premsa per demanar perdó a la seva família i alhora defensar la seva innocència en la seva actuació professional, abans d’ingressar a la presó. En segon pla, la seva esposa, Alícia Florrick, amb cara de circumstàncies. Mare de dos adolescents, no ha perdonat al seu marit però apareix públicament al seu costat en senyal de recolzament incondicional. Els Florrick perden la casa, Peter ingressa a la presó, l’aparten del seu càrrec, es veuen rebutjats pels seus veïns, la televisió mostra els vídeos comprometedors de l’exfiscal amb prostitutes. Alícia ha de tornar a treballar com a advocat junior en un bufet, un dels socis del qual és un excompany (també sentimental?) de carrera, sense abandonar la família ni trencar definitivament amb el seu marit.

Aquest és el punt d’arrencada de “The good wife”, sèrie produïda pels germans Ridley i Tony Scott, estrenada als EE.UU al 2009 on acaben d’estrenar la tercera temporada.

Des d’una perspectiva femenina habitualment desconeguda en aquests supòsits, “The good wife” és una sèrie sobre advocats, però és també molt més que això: és una còctel magnífic d’elements diversos, sobre el funcionament de la política i la justícia als EE.UU, amb relacions sentimentals, tensions familiars, assassinats, violacions i tot un catàleg de delictes penals on es mostren sempre totes les perspectives possibles, relativitzant els veredictes. I una aparició estel·lar, al final de la primera temporada, la d’Alan Cumming (en el personatge d’Eli Gold), especialista en comunicació, assessor de campanya de Peter Florrick, que és converteix de mica en mica en un dels personatges principals de la trama.

Però sobre tot, “The good wife” és una sèrie sobre una dona que dubta entre salvar el seu matrimoni o trencar-lo per sempre, que recupera la seva independència perduda després de tants anys a l’ombra de la fama del seu marit, que ha de vetllar per l’educació dels seus fills en un moment clau de les seves vides i alhora dedicar-li tot el temps del món a la seva feina, on descobrirà que cal de lluitar per guanyar-se un lloc sense renunciar als seus principis ètics. Julianna Margulies, guanyadora d’un Emmy al 2011, és l’actriu de la mirada profunda que interpreta a Alícia Florrick.

No recordo una sèrie tan completa, tan ben realitzada i interpretada i tan capaç d’enganxar-te sense remei des de la memorable “West Wind”.

No us la perdeu!!

 

 

Deixeu un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Scroll to Top