Tot per l'audiència?

Belén Esteban

Després de molts mesos de lideratge en les audiències, aquest mes de juny la 1 de TVE perdrà la primera posició en benefici de Tele 5, tot i que per molt poques dècimes. Amb un prime time potent basat en sèries de ficció espanyoles, i programes d’actualitat tan dignes com Españoles en el Mundo o Comando Actualidad i una bona pel•lícula els diumenges sense anuncis (què difícil es fa veure pel•lícules a les altres cadenes amb interrupcions constants i llarguíssimes des de que es va eliminar la publicitat de TVE!), a més de productes com les competicions de motociclisme i la Champions, el problema de la cadena pública estatal té un nom i es diu Sálvame. Els informatius de TVE són líders absoluts d’audiència a l’Estat, els matins i la sobretaula funcionen molt bé, així doncs és l’anomenada franja de tarda, aproximadament de 18 a 21 h, on hi ha més diferència d’audiència entre Tele 5 i la 1. Per aquest motiu, des del Consell d’Administració de la CRTVE varem decidir fa uns dies fer canvis en aquesta franja i no renovar el contracte amb Mediapro per continuar les emissions de España Directo, amb la intenció de substituir-lo per un programa de producció pròpia a partir de setembre. La principal dificultat consisteix en trobar un producte de qualitat, interessant, de servei públic, que pugui atraure l’atenció d’una part important de l’audiència que fins ara, majoritàriament, aposta per un programa tan peculiar com el Sálvame, difícil de descriure i d’adjectivar més enllà de les identificacions amb l’anomenada televisió escombraria. Cal preguntar-se per què hi ha tants espectadors interessats en les històries banals de la Belén Esteban i la seva troupe, per què un fenomen que semblava desaparegut amb la caiguda del “Tomate” ha estat capaç de ressuscitar amb tanta força i quin és el mètode més eficaç per desactivar-lo. Si des de TVE som capaços d’aconseguir una alternativa en les antípodes de Sálvame però que resulti atractiva per l’audiència, de segur que la pèrdua del liderat serà un fet conjuntural sense més conseqüències. Si no és així, com a mínim tindrem garantit que des de la televisió pública no es pot justificar tot per l’audiència.

4 comentaris a “Tot per l'audiència?”

 1. Hola Josep Manel!!! sóc jo la Sandra d’Arens de Lledó!!! sempre interessada en els teus comentaris, m’ha cridat especialment l’atenció aquest, referent a les audiéncies!! la meva humil opinió és que des de la CRTVE heu de centrar-vos en crear i buscar un programa que funcioni al marge de T5 i per suposat al marge de “Sálvame” la Esteban and Co….
  La vostra dedicació, entusiasme, temps, pensaments tot l’esforç ha de ser per crear un producte nou i no per desbancar o crear una alternativa en les antípodes!!!com més us centreu en Sálvame més fort fareu el programa i més importáncia li esteu donant…
  la vostra tasca és decidir si voleu un Sálvame a TVE, per lo tant hauríeu de fitxar tot l’equip…i si la resposta es NO voleu un Sálvame….centreu-vos només en allò que voleu crear per triomfar!!! al marge del que facin els altres!!!
  una coseta més…Sálvame des de el primer dia fins avui esta clar que ha canviat la trajectoria, va començar com un programa del cor que comentava esdeveniments de l’actualita artística, una mica semblant al Tómate…i poc a poc s’ha transformat en un comentari diari de la vida dels col.laboradors amb la sempre estrella principal Belen Esteban…espíen les vides del col.laboradors i tot el seu programa esta basat en aixó. Com més xerra la gent..bé o malament del program i de la Esteban més gran e important ho fan!!!
  Una opció genial! podría ser la opció d’un programa enfocat en la vida de gent positiva/realitats/creatius/projectes nous. Recorda el primer OT va ser genial, per que la il-lusió i les ganes eren més fortes que res!!!
  Que et sembla….em pirra la tele i tinc el cap ple….Salvame amb els seu continguts es un programa que para els cervells de la gent que ho mira…pero hi ha una part del món que ens agrada tindre el cervell activitat….petons desde Arens. T’esperem!!!Sandra

  1. Mil gràcies per la teva aportació, és clar que no tindrem en compte el Salvame per dissenyar el programa, ho dic en el sentit de que no podem ni volem fer res semblant. Molts petons!!

 2. Josep M., a la ràdio fa molts anys que les formules de les cadenes de major audiència són: música i notícies o notícies, músiques i tertúlies.
  la ràdio no té res a veure amb la televisió, però en la tv sempre funcionen els concursos, amb temes del dia i la presencia d’humoristes i/o cantants d’actualitat etc., per mi el programa monotema al final es fa molt pesat.
  a la franja de 18 a 21 hores és horari per tots, les notícies s’han de explicar de forma amena sense alarmisme, el concurs en època de crisi crean expectatives, l’humor és el toc que es dóna sempre en qualsevol reunió tensa, i la música d’actualitat a tots ens agrada. mai programes “SALVAME, SALSA ROSA ETC”

  Gràcies, rebeu una salutació

Feu un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Desplaça cap amunt